Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Kettelhut FJ5186 Lænestol - Prestige læder - Finn Juhl

 Finn Juhl Onecollection
Nyhed
40.468,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Vejl. salgspris 40.468,00 kr. Spar 0
Delbetaling
2.125 kr. pr. måned
10
20
30
40
Ved et samlet kreditbeløb på 40.468 kr. over 20 mdr.: Månedlig ydelse 2.125 kr. Samlede kreditomk. 2.024 kr. Samlet tilbagebetaling 42.492 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 5,78%. Der er fortrydelsesret.

Info

Den komfortable og karakteristiske stol med det brede, omfavnende armlæn er kendt på vintagemarkedet som SW 86, navngivet efter den oprindelige producent, Søren Willadsens Møbelfabrik i Vejen. Finn Juhl havde imidlertid større ambitioner, og tegningen af stolen blev sendt til den amerikanske møbelproducent Baker Furniture. I begyndelsen af 1950'erne lancerede og relancerede Baker en række af Finn Juhls designs.

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Allerede i 1951, da Finn Juhl tegnede SW 86, vidste han, at denne stol havde potentiale til at nå ud over Danmarks grænser. Han markerede på tegningen: "Produktions og salgsret i udlandet forbeholdes Finn Juhl". Med denne sikkerhed satte han stolen i produktion hos Søren Willadsens Møbelfabrik i Vejen og sendte tegningen til Baker Furniture i Michigan, USA.

Søren Willadsens Møbelfabrik, grundlagt i 1904, havde en stolt tradition for håndværk. I løbet af 1940'erne og 1950'erne fik Finn Juhl produceret mange af sine møbler her, mens han var på toppen af sin karriere. Hans unikke design tiltrak opmærksomhed både i Danmark, Europa og især USA, hvor han blandt andet designede FN's Formynderskabsrådssal i New York, indviet i 1952, samt møbler som Bakersofaen og Cocktailbordet, inspireret af amerikanske high society-fester.

I 2021 blev House of Finn Juhl kontaktet af Mary Ellen Kettelhut, som fortalte, at hun havde en original Finn Juhl-akvareltegning af SW 86. Denne tegning vakte straks interesse hos House of Finn Juhl. Mary Ellen Kettelhut, tidligere vicepræsident for marketing hos Baker Furniture, havde modtaget akvarellen som gave fra sin arbejdsgiver.

Hans Henrik Sørensen, medgrundlægger af House of Finn Juhl, fortæller:

"Mary Ellen Kettelhut spurgte, om vi ville købe akvarellen, da hun var gået på pension efter en lang karriere med møbler, de seneste år hos Herman Miller. Hun tænkte, at vi måske var interesserede i den. Efter flere gode samtaler besluttede hun dog at beholde tegningen, og jeg lovede, at hvis vi satte stolen i produktion, ville vi opkalde den efter hende."

Mary Ellen Kettelhut nævnte også, at der hos den amerikanske producent var flere møbler i planlægningsfasen, som aldrig blev realiseret. Med denne nyfundne viden var det oplagt at bringe stolen med det kraftfulde og uprætentiøse udtryk ind i nutiden og ud til verden.

Dimensioner:

Bredde: 81 x Dybde: 74 x Højde: 88 cm

Sædehøjde: 42 cm

 

Materialer:

Stel: Massiv valnød & egetræ

Læder: Prestige

Let korrigeret narvlæder 1,2 – 1,5 mm, kromgarvet. Anilinfarvet og overfladebehandlet.

Blødt ensartet læder med flot mat overflade. Særdeles holdbart læder, der tåler hårdt brug. Meget vand- og smudsafvisende i brug.

 

Ønskes der andre stoftyper eller farver, kan du kontakte vores butik i Brønshøj for yderligere information